Na třech místech už mají volby za sebou. Šestačtyřicetiletý krajský rozhodčí Martin Vlk dostal v Mladé Boleslavi důvěru vést svaz i ve třetím funkčním období. V Rakovníku pokračuje v čele Jaroslav Kraus. V Kolíně bude nadále uplatňovat své bohaté funkcionářské schopnosti a zkušenosti Ivo Pařík, někdejší dlouholetý člen disciplinární komise tehdejšího ČMFS. Všichni se o svůj post ucházeli jako jediní a znovu dostali důvěru.

Podobně hladký průběh se dá očekávat také nadcházející víkend ve Slaném, respektive v Berouně. Jediným kandidátem na předsednické křeslo OFS Kladno je jeho současný šéf Petr Blažej. Třiatřicetiletému rozhodčímu, který figuruje jako asistent na prvoligové listině, končí první volební období. V Berouně mají delegáti „na výběr" pouze stávajícího předsedu Jana Knotka, stojícího v čele šest let.

To na Mělnicku dosadí po dlouhých letech do čela novou tvář. O místo Stanislava Krejčího, který už nekandiduje, se ucházejí hned dva funkcionáři. Jedním je bývalý hráč Sparty, později rozhodčí a nyní krajský delegát a trenér Nymburka Jiří Kabyl, který je členem výkonného výboru OFS od roku 2011. Protikandidátem je Jiří Guttenberg. Dlouholetý šéf SK Mšeno má za sebou jako člen či místopředseda výkonného výboru OFS dokonce tři funkční období. Zda se Mělnicko zařadí mezi okresy, kterým šéfují současní či bývalí sudí, bude jasno 18. ledna.

O tři dny později se delegáti z klubů setkají na Nymbursku. Současný předseda Radomil Noll má zájem prodloužit si funkci o další čtyři roky, a přestože kandidatury ještě nejsou uzavřené, proslýchá se, že zatím nemá soupeře. Obdobný průběh se rýsuje také na Příbramsku, kde velí Martin Havel. Termín voleb byl stanoven na 2. února.

Služebně nejmladšího předsedu má aktuálně Benešov. Miroslav Garaja, rovněž arbitr krajských soutěží, tam oficiálně nahradil zesnulého Jana Voráčka zkraje loňského roku. 21. ledna má velkou šanci na znovuzvolení, den před uzávěrkou kandidoval jako jediný.

Předposlední lednový den budou volit své orgány na Kutnohorsku. S kandidaturami si tam ještě dávají na čas. Ta na předsedu zatím nedorazila na svaz ani jedna. Své prodloužení sedmiletky v čele si podle svých slov zatím stále ještě rozmýšlí i Dušan Roubíček. Čas má ještě zhruba deset dní.

Mimo předsedů delegáti volí také členy výkonného výboru a revizní komise. Funkční období je čtyřleté. Kandidáty do jednotlivých funkcí navrhují výhradně kluby Fotbalové asociace České republiky. Navržený musí se svou kandidaturou vyslovit souhlas. Od roku 2013 se po novelizaci stanov FAČR konají fotbalové volby v jednom roce na okresní, krajské i celostátní úrovni.