„Co si vzpomínám, tak nám doma dali vyrovnávací gól dvě minuty před koncem,“ uvedl trenér kolínských fotbalistů Stanislav Kocourek. „Jinak půjde o těžkého soupeře. Co jsem koukal, tak ti kluci hráli už loni, takže určitě nepůjde o lehkého soupeře. Bude to něco podobného jako Sparta,“ dodal.

Oba celky dělí po dvou kolech rozdíl dvou bodů. Zatímco rezerva Příbrami dokázala v minulém kole vyhrát doma nad Vyšehradem, Kolín stále na první vítězství čeká. „Sice máme jeden bod, ale ani v jednom zápase jsme herně nepropadli. Kdybychom měli na svém kontě dva body, byl bych spokojený. Hlavně mě mrzí porážka doma se Spartou, protože zejména ve druhé půli jsme byli aktivnější. Ten zápas jsme měli dotáhnout do remízy,“ narážel Kocourek na těsnou porážku 0:1.

Kolín se nadále bude muset obejít bez mladého obránce Šourka, kterého v prvním mistrovském utkání postihla nevolnost. „Jednadvacátého jde na testy, takže příští pátek bychom měli znát jejich výsledky,“ uzavřel Stanislav Kocourek.

Podaří se jim konečně bodovat?

Zatím hodně za očekáváním jsou oba celky z okresu hrající divizi. Stejně jako Český Brod, tak ani Velim nezískala ve dvou kolech ani jeden bod. Zlomí tuto nepříznivou bilanci již tento víkend?

Lepší výchozí pozici má Český Brod, který doma hostí Chomutov. Velim jede na těžkou půdu do Ovčár. „Už je na čase vyhrát,“ hlásí shodně oba trenéři Viktor Pařízek a Josef Košátko.

Velimi by k prvním bodům měl pomoci mladý Ondřej Brusch, hráč, který působil v dorostu FK Kolín a je hráčem Úval.

Kdo ovládne derby?

První kolo a hned atraktivní derby. Start I. B třídy svedl dohromady Pečky a Libodřice. Kdo je favorit? Odborníci dávají větší šance Pečkám, a to i přesto, že Libodřice ještě v loňské sezoně hrály o soutěž výš.

Premiéru v nejnižší krajské soutěži si odbudou fotbalisté Zásmuk. Ty o mistrovské body budou bojovat v Pyšelech.

Zajímavé bude také sledovat, jak do sezony vstoupí ambiciózní Polepy, které doma hostí Sadskou.