Fotbalově nezáživný první poločas snad ani neměl žádné světlejší okamžiky. To druhý poločas už byl přeci jen o stupínek výš, míč už tolik neputoval vzduchem, více se hrálo. Rodily se i šance, v závěru se na hřišti i dost jiskřilo.

„Řekl bych si, že to byly zaslouženě vybojované body už vzhledem k tomu, že jsme vlastně od páté minuty museli hrát de facto bez brankáře. Náhradního jsme neměli a tak šel do branky hráč z pole. Mimochodem to ale zvládl velmi dobře. Soupeře jsme pustili jen do pár šancí, bohužel jednu proměnil a tím jsme to ke konci trošku zdramatizovali. Myslím si, že jsme si to ale zkušeně pohlídali. Na utkání mě mrzí pár takových zbytečných, ostřejších faulů ze strany hostů. Na druhou stranu to ale bylo derby mužstev pár kilometrů od sebe a tak nějak to k tomu asi patří. Za body jsme jako nováček samozřejmě rádi, blížíme se k bodové hranici záchrany a věřím, že zbytek sezony si budeme fotbal už jen užívat," byl s výhrou spokojený trenér Liblic Petr Samek.

„Utkání jsme si prohráli sami. Myslím si, že jsme to byli my, kdo hrál, soupeř míče vlastně jen nakopával. Po našich chybách jsme prohrávali o dvě branky, to soupeře nabudilo a nám se stav těžko dotahoval. Myslím si, že za druhý poločas jsme si vyrovnání zasluhovali, měli jsme stejně jako domácí nějaké šance, bohužel jsme je neproměnili," hlesl po utkání tuchorazský trenér David Tichý.

Jak šly minuty

4. Gólman Hanuš vyběhl až k rohu velkého vápna hasit situaci a po vzdušném souboji s Rozumným tvrdě dopadl na zem. Dobré čtyři minuty se nehrálo. Nakonec to nešlo pokračovat, brankářské rukavice musel navléknout Nekola.
16. Domácí se poprvé prosadili před brankou Macha, Pačesovo zakončení hlavou po centru z levé strany ale postrádalo razanci i přesnost.
22. Nekolného trestný kop z úctyhodné vzdálenosti skončil snad stejně vysoko nad brankou.
37. Faul na Rozumného málem potrestal z přímého kopu Šulc, náhradní gólman Nekola vyškrábl míč z pod břevna.
44. Na pravé straně u brankové čáry se uvolnil Pačes, poslal zpětnou přihrávku nabíhajícímu Hrstkovi, který přízemní střelou z voleje poslal domácí do vedení – 1:0.
45. (+2) Pačes prošel znovu po Šulcově straně, nebezpečný a ostrý centr odvrátil Trnka na roh.
49. Dušek ze své strany ani centrem, ani odkopem vyslal skákavý míč do pokutového území a Pačes křížnou střelou zvýšil na 2:0.
62. Jeden z mála pěkných momentů. Po zbytečném Trnkově faulu se střelou z trestného kopu k tyči blýskl Pačes, Macho byl ale připraven.
66. Vostrovský prostrčil míč středem domácí obrany na Franeka, ten míč jeslemi Nekolovi uklidil do branky – 2:1.
68. Fotbalově nejkrásnější okamžik utkání. Nekolovi se nepovedl výkop a protože Tomáš Černý viděl, že je gólman daleko z branky, z první poslal míč zpátky. A snad jen jeho podklouznutí zapříčinilo, že míč do branky nedoputoval, ale po odrazu od země skončil nad břevnem.
77. Velké chvíle nevelkého Nekoly. Tvrdou střelu Tomáše Černého pod břevno vyráží.
86. Nekola zachraňuje domácím tři body. Z branky vyráží do ostrého vzdušného souboje na hranici penalty. Z nastalého závaru směřuje skákavý míč do opuštěné branky, jenže gólman se stačí vrátit a skokem vytěsňuje míč na roh.

Liblice - Tuchoraz 2:1

Branky: 2. Hrstka, 49. Pačes – 66. Franek. Rozhodčí: Bekešský. ŽK: 1:4. Diváci: 100. Poločas: 1:0.
Liblice: Hanuš (4. Bázlík) – Fott (85. Vávra), Šmejkal, Sobotka, F. Řípa – Pačes (87. Vlk), Pop, Nekolný, Dušek – Nekola, Hrstka.
Tuchoraz: Macho – Valenta, Trnka, J. Černý, M. Šulc – Vosecký, T. Černý, Koranda, Šmejkal (51. Martinec) – Rozumný (64. Vostrovský), Franek.