A tradice byla dodržena i v sobotu, kdy Kolín zvítězil v Polepech 3:0, čímž soupeři vrátil podzimní porážku 2:3.

„Opět se ukázalo, že derby je specifické utkání na jakékoli úrovni,“ uvedl trenér Kolína Roman Veselý.

Souboj druhé nejlepší ofenzivy a druhé nejhorší obrany dopadl podle předpokladů. Z výhry se radoval lídr soutěže.

„Myslím si, že jsme prokázali střeleckou produktivitu,“ konstatoval Veselý. „Šli jsme do vedení, ale to nás hodně uspokojilo. Polepy na druhou stranu ukázaly bojovnost a zápas byl hodně o bojovnosti a příliš krásy divákům nenabídl. Z tohoto hlediska nás to mrzí. Na druhou stranu cíl jsme splnili a víme, že tady prohrály další dobrý mančafty. My vezeme domů tři body, a to je pro nás v tuto chvíli hodně důležité,“ dodal.

„Zápas z naší strany nebyl sehraný špatně. Z mého pohledu jsme i víc kontrolovali míč a měli relativně víc ze hry, ale  bohužel rozhodly tři individuální chyby, kdy dostaneme dvě branky ze standardních situací,“ podotkl trenér Polep Radek Kulhánek.

„Nejhorší na tom je, že při první upozorňuji hráče, že levá strana Kolína je víc otevíraná, že hráči chodí do protiútoku a my kopneme první standardku na jejich brankáře, aby to Číža mohl vyhodit a tím založit rychlý přechod do útoku. A najednou je to 0:1. Při druhém gólu my házíme aut a náš hráč hodí balon modrýmu. Balon se dostane za naši obranu a je to 0:2. Díky těmto chybám jsme prohráli. A třetí vyvrcholil tím, že rozhodčí otočil aut. I tak jsme ale udělali chybu mi, kdy Javorek při napadání špatně rozehrál a bylo to o tři góly. Tím pádem bylo prakticky po zápase. V tomto zápase ale vyhrál Kolín zaslouženě. Potrestal naše tři chyby. Ale znovu opakuji, škoda začátku, protože jsme nastoupili do utkání dobře a v prvních pěti minutách jsme měli tři standardky i nebezpečné situace. I v průběhu zápasu jsme měli nějaké náznaky šancí, jenomže jsme je neproměnili, branku nedali a proto jsme prohráli,“ konstatoval Kulhánek.

Jak šly minuty

1. K trestnému kopu se postavil Kocourek a střelou z úhlu zkoušel nachytat Čižinského. Ten se však nenechal zaskočit a míč na poslední chvíli vytěsnil na roh.
4. Po ose Kolašinac – Michálek – Novotný se míč dostane ke Štočkovi, který ale z otočky míří nad.
5. Z dálky to zkouší Müller, jeho střela je ale spíš propagační. Čižinský jde sice na zem, ale míč chytá v poklidu.
7. První gólový moment. Štoček posílá míč do strany Kolašinacovi, který ve vápně nachází Novotného. A ten se nemýlí – 0:1.
10. Po centru Novotného se k balonu dostane Štoček, ale ani tentokrát neuspěje. V tísni míří do náruče Kopeckého.
30. Po rohu Novotného hlavičkuje Štoček, míč se dostane do zámezí a rozhodčí ukazuje znovu na rohový kop. Domácí hráči se čílí, ale sudí je nekompromisní. A v tom ukáže srdce čestného sportovce Jan Štoček. Přizná teč. Počin fair play, který si vysloužil zasloužený potlesk prořídlých tribun!
33. Brankář Kopecký vyběhne s míčem mimo velké vápno, míč chce poslat dopředu, jenomže ho špatně trefí a nahraje Novotnému. Ten však jeho minelu nepotrestá. Pokus končí vedle opuštěné klece.
38. Druhý gólový moment. Polepští hráči propadli u postranní čáry, balonu se zmocnil Kolašinac. Následně našel Štočka, který až na třetí pokus prokázal instinkt zabijáka –  0:2.
67. Střídající Jícha se dostal k odraženému míči, jeho projektil ale skončil na rukavicích domácího brankáře.
71. Domácí Libor Křelina se řítil do protiútoku, gólman Čižinský mu však včasným vyběhnutím mimo pokutové území šanci překazil. Míč odkopl do bezpečí.
75. Třetí gólový moment. Rychlý brejk zkouší zakončit Štoček. Jeho pokus vytěsní na břevno brankář Kopecký. U odraženého balonu je nejdřív Jícha, který hlavou upravuje na 0:3.
85. Poslední šance Polep na zkorigování výsledku. Müller sice z trestného kopu prostřelí kolínskou zeď, gólman Čižinský je ale na zemi včas a nebezpečný pokus chytá.

Polepy - FK Kolín 0:3

Branky: 7. Novotný, 38. Štoček, 75. Jícha. Rozhodčí: Cupl. ŽK: Michálek (K). Diváci: 300. Poločas: 0:2.
Polepy: Kopecký – Dušek, Suchánek, Kalivoda, Císař – O. Kodr, Paták (61. Růžička), Müller, Javorek – Libor Křelina (90. D. Kmoch), Kocourek (80. Lukáš Křelina).
FK Kolín: Čižinský – Čapek (82. R. Biško), J. Biško, Šourek, Nešpor – Michálek (72. Mišák), Novotný, Jeník, Stejskal – Štoček, Kolašinac (59. Jícha).