Poslední duel finišující zimní přípravy měl především realizačním týmům pomoc vyřešit poslední otazníky před ostrým startem jarních odvet. Ty začínají již příští víkend a s drobnou psychickou výhodou po dnešním utkání do nich vstoupí právě hráči Českého Brodu.

„První poločas jsme byli aktivnějším týmem. Soupeř si nedokázal vypracovat žádnou vážnější příležitost. Zatímco my hned dvě. Nejprve trefil tyč Stejskal, který si narazil míč s Musou. Další velkou šanci měl na svých kopačkách právě zmiňovaný Musa, ten však svou příležitost ve vedoucí branku nepřetavil. Šlo se tak do kabin za nerozhodného stavu," zhodnotil první dějství vedoucí Českého Brodu Jan Křen.

„Druhý poločas začal soupeř o poznání lépe, když nás na patnáct minut zamkl a nepustil za polovinu. Naštěstí nedokázal svůj tlak vyjádřit gólově. A tak jsme o sobě dali vědět zase my. K trestňáku z dvaceti metrů se postavil Hrdlička a svou levačkou nás poslal do vedení. A o pět minut později bylo ještě veseleji. Hrdlička našel po lajně sprintujícího Šmejkala, který zatáhl míč do vápna a následnou zpětnou přihrávkou na hranici penalty vyzval ke skórování Balšánka," popsal oba gólové okamžiky Křen.

„Generálka se zvládla dobře. Věřím, že pokud podáme stejný výkon i příští týden a k dispozici už budeme mít Balíka s Waltrem, můžeme pomýšlet na body," uzavřel hodnocení Křen.

Jednu jistotu před druhou polovinou soutěže přeci jen na Kutilce mají, ovšem ta jim na spokojenosti rozhodně nepřidá. Po zbytek sezony se musí obejít bez útočníka Aleše Moravce, u kterého se bohužel potvrdila mononukleóza.

Jarní boje o zachování divizní příslušnosti začínají Českému Brodu v sobotu 7. března, kdy na svém hřišti přivítají od 14.30 hodin tým Letohradu.

Branky: 67. Hrdlička, 72. Balšánek. Poločas: 0:0.
Český Brod: Sova – Carda, Marek, Zdeňka, Smola (75. Kozlíček) – Stejskal, Hrdlička, Balšánek, Lukeš (67. Müller), Müller (46. Skořepa) – Musa (46. Šmejkal).

(Jan Břečka)