Souš - Český Brod 2:2

„V posledním zápase jsme vyhověli domácím, kterým v sobotu odlétali někteří cizinci domů. Vzhledem k tomu, že v tomto zápase o nic nešlo, tak jsme jim vyhověli," uvedl vedoucí Českého Brodu Jan Křen.

Přestože obě mužstva mohla hrát v klidu, zápas měl grády a hrálo se naplno. „Do desáté minuty to bylo oťukávání, ale o chvíli později Šmejkal poslal dlouhý pas směrem na rohový praporek na Moravce, který centroval na malé vápno na Müllera. Ten by dával už do brány, ale těsně před ním zasáhl domácí obránce a dal si vlastní gól. Pak se dvakrát předvedl brankář Sova. Nejprve vytáhl dobře kopnutý trestňák a pak zlikvidoval šanci domácích, kteří ve dvou postupovali sami na branku. Baník se nakonec dočkal vyrovnání. Po centru od lajny se prosadil z malého vápna hlavou Štípek. Uběhlo ale deset minut a my opět vedli.  Brabec poslal do ulice pas Müllerovi, který zpětnou přihrávkou našel Šmejkala, který dokázal prostřelit domácího brankáře," popsal klíčové okamžiky první půle Jan Křen.

Po změně stran se domácí snažili o vyrovnání. Jenomže Český Brod odolával. Nad vodou ho držel především Sova, který se vytáhl hlavně po hodině hry, kdy reflexivně vytáhl nebezpečnou hlavičku domácího hráče.

Své umění ukázal na druhé straně i brankář Souše. Po Šmejkalově hlavičce už všichni jeho spoluhráči zvedali ruce nad hlavu, ale gólman Baníku jeho pokus zázračně zneškodnil.

Pro hosty to vypadalo nadějně, vedení ale neudrželi. Dvě minuty před koncem se podruhé hlavou prosadil Štípek. „Remíza je asi spravedlivá, ale opticky jsme měli mírně navrch. V Souši se dalo i vyhrát," řekl po utkání trenér Českého Brodu Zdeněk Andrlík.

Branky: 22. a 88. Štípek – 12. vlastní, 32. Šmejkal. Rozhodčí: Cihlář. ŽK: 1:1. Diváci: 100. Poločas: 1:2.
Český Brod: Sova – Šmejkal, Kozák, Marek, Mlejnek – Müller (83. Petřivý), Walter, Vobořil, Moravec – Marčík, Brabec.