ČESKÝ BROD – ÚSTÍ N. L. 0:1

Hned po úvodním rozehrání se mohlo měnit skóre po pohotové střele hostujícího Králíka, ale ta jen těsně minula Sovovu svatyni.

Ve 12. minutě pak musel domácí gólman prokázat své umění, kdy nejprve zlikvidoval přízemní střelu a následně dorážku hlavou hostujících hráčů. Pak přišla silná pětiminutovka domácích. V 17. minutě vyzval Walter přesnou přihrávkou ke skórování Brože, ten jako by se tutovky zalekl a místo branky pouze trefil hostujícího brankáře Zachardu. Minutu poté Stejskal po vysunutí do brejku ve snaze obstřelit ústeckého brankaře, střílel směr rohový praporek. Walter ve 22. minutě mířil z přímého kopu těsně vedle pravé tyčky. Ve 37. minutě Brož pohotově servíroval Walterovi do vyložené šance, ten ale trefil jen nohu vybíhajícího gólmana.

Jak první poločas skončil, druhý začal. Šancemi domácího SK. V 51. minutě z hranice šestnáctky pálil Stejskal, Zacharda s námahou vytlačil na tyč. O dvě minuty později Carda svým centrem našel v malém vápně nabíhajícího Fikejze, který v pádu hlavičkoval těsně vedle. V 65. minutě Brož v brejkové situaci, jak jinak, místo skórování, nastřelil jen gólmana. Minutu nato se po několikáté v zápase mohlo naplnit ono pomyslné „nedáš dostaneš", ale to by domácí Stejskal nesměl z bezprostřední blízkosti hlavičkovat jen do náručí Zachardy. V 67. minutě na druhé straně zachraňuje Sova od pohromy po pohotové střele Veverky, aby o šest minut později kapituloval – po teči jinak výborně hrajícího stopera Zdeňky.

Hned po rozehrání a přímočaré akci mohl hlavičkou srovnat krok Brož, ale Zacharda jeho pokus opět vychytal. Do konce utkání se stav již nezměnil a zbývá jen dodat, že Ústí se ve 2. kole Poháru FAČR utká s Kolínem, který po výsledku 2:2 vyhrál na penalty 7:6 v Zápech.

„Přijeli jsme bez čtyř hráčů základu a domácí jsme podcenili. Nakonec díky jejich vlastňáku jdeme dál," svěřil se hostující kouč Petr Němec.

Jeho protějšek Zdeněk Šmejkal junior byl s ohledem na průběh utkání zklamán. „To, že si proti favoritovi vytvoříme tolik šancí, jsem ani ve snu nedoufal. Před zahájením nového divizního ročníku jen důkaz o tom, že Fikejz potřebuje vedle sebe parťáka, protože jarní exotická akvizice Musa bude pokračovat na Vyšehradě."

Branka: 73. Zdeňka vlastní. Rozhodčí: Szikszay. ŽK: 3:1. Diváci: 200. Poločas: 0:0.
Český Brod: Sova – Carda, Zdeňka, Marek, Smola – Stejskal, Hrdlička – Lukeš, Walter, Brož – Fikejz.
Ústí nad Labem: Zacharda – Pýcha, Zukič, Sajdl, Zeman – Martykán, Peterka, Králík (46. Veverka, 84. Miškovič), Eliáš, Novotný – Smola (61. Hošek).

Mojmír Strachota mladší