„První utkání mělo vyloženě přípravný charakter," přiznal vedoucí mužstva Jan Křen.

„Již ve třetí minutě jsme reklamovali postavení mimo hru, hráči zůstali stát a sám útočník Králova Dvora před Drápelou nezaváhal. Hra byla nadále vyrovnaná bez dalších šancí. Po prostřídání v 55. minutě Makovský z přímého kopu vyrovnal. Ještě chvíli jsme měli mírnou převahu, pak jsme ale udělali dvě chybičky a soupeř trestal. Králův Dvůr nás vyloženě nepřehrál, ale dokázal proměnit šance, zatímco my ne. Třeba za stavu 1:1 jsme měli dvě dobré možnosti na odskočení, bohužel jsme je neproměnili a následně za to pykali," podotkl Jan Křen.

Druhé utkání na turnaji odehraje Český Brod v sobotu. Od 12 hodin se utká s Třeboradicemi, kde jsou dva muži, jenž zanechali stopu také na Kutuilce. Trenér Jiří Tesař a brankář Peter Bartalský.

Branka: 55. Makovský. Poločas: 0:1.
Český Brod: Drápela – Šmejkal, Slicho, Hrdlička, Smola – Moravec, Medek, Michálek, Suk, Křelina – Fikejz. Střídali: Polomský, Makovský, Stejskal, Dvořák, Walter, Petržílka, Havlíček.

V ČESKÉM BRODĚ TÉMĚŘ BEZE ZMĚN

V Českém Brodě přes zimní přestávku k zásadním změnám nedošlo. „Vypadá to, že se z Brodu nikomu nechce," řekl s úsměvem Jan Křen.

„Dá se říct, že zůstal kámen na kameni. Jedinou novou akvizicí je Ondřej Havlíček, jehož mateřský klub je Přerov, ale naposledy působil v dorostu Dukly Praha. Jinak máme pár marodů. Dlouhodobě je zraněný Honza Carda, který si utrhl sval v prvním přípravném zápase před podzimem 2016 a zatím to nevypadá na návrat. Příští týden jde na operaci s meniskem stoper Honza Balík, ale na začátku února by se mohl zapojit do přípravy. Naopak pomalu po dlouhodobém zranění začal trénovat stoper Vojta Marek," objasnil Jan Křen.

Příprava v Brodě by neměla vybočovat z normálu. „Budeme trénovat čtyřikrát v týdnu. Dvakrát na umělce, jednou v terénu, kde se bude běhat a jednou hráči zamíří i do fitness centra, kde bude probíhat i rehabilitace," nastínil Jan Křen.

Turnaj na Meteoru je již klasikou.