První dvacetiminutovka byla ve znamení vzájemného oťukávání, a když se chýlila ke konci, naběhl si na centrovaný míč do vápna Walter a s pomocí hostujícího Cásky ho dopravil za záda bezmocného Jungra.

První vyhrání z kapsy vyhání a tak Nymburští ještě do poločasu skóre zápasu obrátili. Ve 32. min. si Petr všiml špatně postaveného gólmana Drápely a střelou z dobrých 30 metrů ho překonal.

Šest minut na to, po rychlém brejku, pak vybíhajícího domácího brankáře šikovně přeloboval Jeník a obrat byl dokonán.

Když se pak ve druhé pětačtyřicetiminutovce neujaly šance Českobrodských, kdy Walter v 59. minutě sice prostřelil hostujícího gólmana, ale na brankové čáře zachraňoval Svoboda, v 69. minutě Michálek hlavičkoval těsně vedle pravé tyče a stejně tak Křelina sedm minut před koncem, byla posledním zásahem do černého branka nymburského Škareckého v 63. minutě, jak jinak než po rychlém kontru.

„S ohledem na zranění jsme nuceni točit sestavou a to se musí projevit. Soupeř nás dokázal potrestat za naše hrubky v obraně a zaslouženě vyhrál," přiznal trenér Českého Brodu Zdeněk Šmejkal starší.

Jeho protějšek Jiří Kabyl byl naopak rád, že jeho svěřenci ani v šestém zápase venku v této sezoně nepoznali hořkost porážky. „Jako vždy, i dnes, jsme chtěli bodovat, ale byli jsme si vědomi toho, že proti Českobrodským to nebude jednoduché. Nakonec si díky své ofenzívní produktivitě odvážíme všechny body," potěšilo ho.

„Svou kvalitou má naše mužstvo určitě na lepší výsledky, ale momentálně platí daň za zranění. Nejen v předchozích zápasech, ale i dnes se to prokázalo. Sice to vypadalo, že jsme měli více ze hry, nicméně Nymburk byl v koncovce efektivnější," řekl po utkání prezident Českého Brodu Luboš Holý.

Branky: 20. Walter – 32. Petr, 38. Jeník, 63. Škarecký. Rozhodčí: Šťastný. ŽK: 4:2. Diváci: 250. Poločas: 1:2.
Český Brod: Drápela – Smola, Balík, Skořepa (65. Makovský), Slicho – Michálek, Moravec (46. Suk), Walter (75. Křelina), Medek, Petržílka – Fikejz.
Nymburk: Jungr – Herčík, Svoboda, Bohdan, Kabyl – Jeník, Cáska, Chlapec (84. Valín), Nepovím (46. Baratynskyy) – Škarecký, Petr (88. Čemus).

(Mojmír Strachota mladší)