„Paradoxně jsme první body získali v utkání, které se nám vůbec nevydařilo. Hráči v tomto utkání podali nejméně bojovný výkon a doslova si nechali své první vítězství protéct mezi prsty," řekl po utkání trenér Vladimír Zeman.

„Jako vždy jsme začali velmi aktivně a s velkým nasazením, což přineslo ovoce v desáté minutě, kdy se trefil obloučkem Záhora a poslal nás do brzkého vedení. O pět minut později byl faulován důrazný Řehák ve vápně a přišel pravděpodobně rozhodující moment celého utkání. K penaltě se postavil Záhora a pokutový kop trestuhodně zahodil, když přestřelil branku. Tato situace všechny hráče natolik rozhodila, že se úplně změnil obraz hry. Začaly se hromadit nepřesnosti v rozehrávce a přihrávkách, přibývaly nefotbalové a školácké chyby jednotlivců. Nikdo nebyl schopen družstvo vyburcovat a vzít na sebe zodpovědnost," hlesl Zeman.

Přestože Kolín hrál v útlumu, občas vystrčil růžky a dostal se do dobré příležitosti. 
S jejím naložením byl ale na štíru. „ I v tomto srabu jsme si byli schopní vytvořit tři brankové příležitosti, které jsme neproměnili. Průměrný soupeř, který měl po úspěšné penaltě dostat ještě další dva góly a odjet domů, se naší hře přizpůsobil a nijak zvlášť nehrozil. Bohužel zahrozil sedm minut před koncem z ojedinělého útoku, kdy nepokrytý hráč vyrovnal na 1:1," podotkl Zeman.

Zápas v normální hrací době skončil nerozhodně, proto 
o vítězi musely rozhodnout pokutové kopy. A v těch byli domácí stoprocentní. Díky tomu si připsali do tabulky druhý bonusový bod. „Jediné pozitivum z tohoto utkání je, že jsme proměnili všech pět penalt po utkání a připsali si tak další bod," dodal Zeman.

Kolín i přes výhru nad lídrem zůstal ve skupině na posledním šestém místě. V dalším kole hraje v sobotu v Trutnově, který má pouze o bod víc.

Kolín – FAŠV 1:1 (PK 5:4)

Branky: Záhora. Poločas: 1:0.
Sestava: Krob – Nývlt, Vacka, Prokůpek, Hoření – Bím, Vlášek, Zelenka, Pánek – Záhora, Řehák. Střídali: Pokorný, Pelikán, Duba, Šindelář.