„Naším cílem je hrát v popředí tabulky a prezentovat se hrou, která přitáhne diváky do ochozů,“ hlásí trenér Jiří Ceral.

Po skončení loňské sezony není pro týmy velký prostor ke zkoušení. Letní příprava bývá krátká a s tím se musí všichni popasovat. A jak to zvládli ve Velimi?

„Příprava byla velice krátká, ale náročná. Věřím, že jsme hráče na sezonu připravili dobře,“ uvedl trenér Jiří Ceral.

Vedení klubu šestého celku loňského ročníku I. A třídy se podařil husarský kousek, žádný z hráčů z jarní části neodešel. Naopak byl doplněný.

„Řekl bych, že náš kádr je velice slušný. Především jsme získali Martina Kedršta, o kterého jsme stáli už v zimě, ale Býchory si přály, aby dohrál sezonu u nich,“ podotkl Ceral.

Po dlouhém zranění se vrací Jiří Nedbal a Ramšák. „Z dorostu přešel Milichovský. Z tohoto týmu s námi trénovali ještě mladíci Ceral a Pych. Mezi muže byl povýšen také brankář Dejmek, který bude pendlovat mezi áčkem a béčkem,“ dodal Jiří Ceral.

Velim během přípravného období sehrála čtyři zápasy. Porazila účastníky krajského přeboru – Třemošnici 3:1 a Semice 7:1, remizovala 0:0 s Pátkem (I. B třída) a v generálce porazila přesvědčivě 4:0 Kunice (I. B třída). 

V přípravě svěřenci Jiřího Cerala neprohráli. Jak si povedou v prvním mistráku? Ten odehrají v sobotu na půdě neoblíbených  Luštěnic.

„Ty jsou na domácím hřišti velice nepříjemné a my tam snad nikdy neuhráli ani bod. Bude to hodně o soubojích. Zkusíme domácí zaskočit a věřím, že se povede našim utočníkum jako v přípravě," konstatoval Ceral.