„Prohospodařený první poločas, nesmyslná penalta a výborný výkon soupeře v úvodním dějství, to jsou základní aspekty naší prohry," přiznal trenér Kolína Vít Caudr.

„Soupeř vsadil vše na jednu kartu a to konkrétně na enormní nasazení, ke kterému přidal i velkou kombinační schopnost. Do vedení šel již v první desetiminutovce, kdy náš méně naladěný hráč zahrál nesmyslně rukou v pokutovém území. Tuto možnost soupeř samozřejmě využil a šel do vedení. Druhá branka padla po špatném postavení našich hráčů. My jsme se osmělili až na konci poločasu, kdy Dominik Tichý těsně minul branku," nastínil nejdůležitější okamžiky první půle Vít Caudr.

Po poločasové přestávce nastoupil jiný Kolín a jiná Dukla. Ta už nedokázala udržet nasazení z úvodního dějství a hostující hráči přidali ve všech směrech. „Díky této aktivitě jsme se dostali do třech brankových příležitostí, ale ani jedna neskončila v síti domácích. Po samostatné akci jsme trefili tyč, nastřelili brankáře a míč směřující do opuštěné branky neměl potřebnou rychlost. Zde se utkání lámalo, vstřelit kontaktní branku, tak věřím, že utkání otočíme. Bohužel to však byl soupeř, který se prosadil po standardní situaci. My kontrovali brankou Jehličky a dále se snažili, ale více jsme nestihli," podotkl Vít Caudr.

„Jsme zklamáni s výkonem a nasazením hráčů v prvním poločase. Výkon byl naprosto otřesný a pro nás nepochopitelný, kdy tři dny po kladném emociálním zápase 
s Doubravkou jsme schopni výkon otočit o sto procent v negativním směru. Druhý poločas byl již v pořádku, ale utkání se hraje na dva a ne pouze na jeden," dodal.

Kolínu patří v průběžné tabulce z osmnácti účastníků čtrnáctá příčka. O další body bude bojovat v sobotu, kdy na domácím hřišti hostí od 15 hodin sedmý Sokolov.

Branka: Jehlička. Poločas: 2:0.
Sestava: Kubát – Jelínek (10. Kesner), Šamša, Šourek,  Martikán – Tichý, Kosina (46. Bělina) – Bulíček (70. Kopáček),  Jehlička (75. Procházka),  Vejr – Hybner.