„Do zápasu jsme museli jít bez klasického brankáře a tak musel mezi tyče Funda. Jako první šli v utkání do vedení hosté, nám se však ještě do poločasu podařilo vyrovnat. V tom druhém to s námi nevypadlo moc dobře, když jsme prohrávali už 1:3. Ale v poslední desetiminutovce se nám podařilo silou vůle skóre utkání srovnat. V poslední minutě jsme ještě měli šanci k dokonání obratu, ale nakonec z toho nebylo nic. Těší mě, že to kluci za nepříznivého stavu nezabalili a dokázali urvat alespoň remízu. Na penaltový rozstřel šel do branky Chlumský, který nám pak dokázal vychytat i bonusový druhý bod," spokojeně hodnotil zápas trenér Býchor Marek Chvalovský.

„Býchory předvedly přesně to, co jsme čekali. Bohužel my nedokázali hrát to, co jsme si v kabině řekli. Dokázali jsme jít do vedení, poločas však skončil remízou. Do druhého poločasu jsme si něco řekli a bylo to znát. Vedli jsme 3:1, kontrolovali jsme hru a zdálo se, že máme zápas pod kontrolou. Pak bohužel přišla osmdesátá minuta, která vše zlomila. Naše velká příležitost na gólovou pojistku zůstala nevyužita a z následného protiútoku se prosadil soupeř. Ten se pak do nás zakousl a dokázal vyrovnat. Býchory nám daly lekci z produktivity a bojovnosti. My musíme jít dál. Body nějaké máme a uvidíme, co bude dál," zhodnotil utkání liblický lodivod Petr Samek.

Hvězdou penaltového rozstřelu se stal Petr Chlumský

„Penaltový rozstřel už je vždycky loterie. Býchory na něj poslaly do branky hráče z pole, který se s touto rolí popasoval vynikajícím způsobem. Naše první tři pokusy, které rozhodně nebyly špatně umístěné, dokázal zlikvidovat lépe, než kdejaký brankář. I proto si odvážíme jen bod," sportovně vysekl Petru Chlumskému pochvalu hostující trenér.

Branky: 35. Šátek, 80. A. Vyhnánek, 84. Chlumský – 24. a 73. Hrstka, 68. Bázlík. Rozhodčí: Chrudimský. ŽK: Chlumský, M. Kedršt – Hrstka. Diváci: 60. Poločas: 1:1.
Býchory: Funda – Stojka, Teplý, Chlumský, Škopek (75. Mojžíš) – J. Vyhnánek, A. Vyhnánek, M. Kedršt, Šátek (61. Jirkovský) – Klimeš, Zach.
Liblice: Hanuš – P. Nouzák (1. Kovačka, 90. Ploc), Pop, Sobotka, Rohn – Pačes, Fott (61. Hybner), Vlk, Bázlík – Hrstka, Nekolný.