„Mám radost, že mohu opět téměř všechny hráče pochválit. Myslím si, že jsme si vítězství za celý průběh zápasu zasloužili. Individuálně opět nemohu opomenout bezchybný výkon našeho brankáře, který měl dnes největší podíl na našem vítězství," uvedl trenér Kolína Vít Caudr.

Ve složení, ve kterém v současné době hrajeme, a díky středečním termínům jsme schopni hrát vyrovnaná utkání téměř s kýmkoliv. Věříme, že tomu tak bude až do konce soutěže," dodal Caudr.

Toho hodně rozčílil fakt, že se duel odehrál na umělé trávě. „Z naprosto nepochopitelných důvodů jsme museli odehrát utkání na umělé trávě, zatímco se současně na obou travnatých hřištích trénovalo," rozčílil se Caudr.

Kolín dvakrát prohrával, pokaždé ale dokázal na vedení soupeře zareagovat.

„Utkání mělo slušnou úroveň a divákům se muselo líbit. V prvním poločase jsme byli dle našeho názoru mírně lepším mužstvem, ale chybí nám dlouhodobě finální část našich útoků. K naší typické letošní smůle jsme obdrželi branku nešťastně v poslední minutě prvního poločasu, kdy jsme minuli míč v pokutovém území a ten se dostal k hráči soupeře, který se nemýlil. Za zmínku stojí šance na obou stranách, Víťa Piskač napřáhl skvěle, ale ještě lepší byl zákrok hostujícího brankáře. Stejně tak nás podržel náš brankář na začátku utkání, kdy jsme soupeři namazali špatnou rozehrávkou," popsal nejdůležitější situace první půle Caudr.

„Nejhorší výkon jsme předvedli v prvních patnácti minutách druhého poločasu, za který nás soupeř spravedlivě jednou potrestal. Poté se však výkon vrátil do normálních kolejí a přes různá rozestavení jsme soupeře přehrávali. Snížení zařídil Matěj Teslík po přihrávce Marka Ramšáka. Těsně před koncem trefil Vojta Šulc v nadějné pozici břevno. Když se to nepodařilo hráčům z pole, přišel na řadu náš brankář, který v 90. minutě vyrovnal, po dorážce standardní situace. Na pokutové kopy jsme vyhráli 5:4," uzavřel Caudr.

Kolín zůstal sice po výhře v ligové tabulce na posledním osmnáctém místě, jeho bodový zisk se ale rozrostl do dvouciferných čísel. Má jich jedenáct. Další utkání hraje již ve středu v Písku. Doma se představí v neděli 17. května, kdy od 10 hodin hostí Ústí nad Labem.

Branky: Teslík, Terč. Poločas: 0:1.
Sestava: Terč – Šulc, Martikán, Vejr, Jelínek (76. Jirků) – Jehlička, Piskač (70. Kasal) – Teslík, Kopáček (84. Saulich), Ludvíček (60. Hybner) – Ramšák.