Fotbalová Kotlina byla zvědavá, jak se Varnsdorf proti poslednímu Kolínu oklepe ze zlínského debaklu. Proti nováčkovi, který je prakticky jednou nohou ve třetí lize, to nakonec Severočeši zvládli.

Svěřenci trenéra Frťaly se tak po výhře 3:1 vrátili na druhé místo tabulky, ze kterého je v sobotu sesadil právě Zlín. „Věděli jsme, že nás Zlín předskočil. Ale hlavně bylo důležité, že se odčinil právě ten zlínský debakl. Chtěli jsme doma vyhrát, proti Žižkovu se nám to nepodařilo," tvrdil domácí obránce Pavel Tvaroha, který po půl hodině otevřel nedělní střelecký účet.

„Od začátku jsme byli lepší, měli i dost šancí. Chtělo to trpělivost. První trefa byla důležitá. Trenér nabádá krajní obránce, aby při centrech uzavírali prostor. Byl jsem tam, se štěstím se to ke mě odrazilo a já to propálil k první tyči," vzpomínal šťastný střelec.

Hosté byli v první půli prakticky neškodní, brankář Porcal byl bez práce. „Viděli jste to sami. Varnsdorf vyhrál zaslouženě, byl silnější na míči, je vidět, že jsou dlouho spolu. Opět jsme vyráběli individuální chyby," mrzelo kolínského obránce Václava Ježďíka, který kdysi na severu Čech působil.

„Já to tady mám hrozně rád. To, že na mě lidi nezapomněli, hrozně těší. Asi jsem tu něco zanechal," dodal Ježdík.

Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu, kolínské naděje držel brankář Řehák. Postupně na něj nevyzrál Rudnytskyy, Martan, ani Schubert. Když ho ale po akci Schuberta v 69. minutě zblízka překonal další střídající hráč Jurča, zdálo se být hotovo.

„Jenže jsme si to zbytečně zkomplikovali, když Kolín snížil," zlobil se Tvaroha.

Hostům vykřesal naději Hýbl, který se trefil přesnou ranou pod břevno. Naštěstí v 86. minutě přetlačil Schubert obránce a dodal domácím potřebný klid.

„Pro nás je to hrozně důležité vítězství. Kolín se tu prezentoval otevřeným fotbalem, který nám vyhovoval. Kluci k tomu přistoupili maximálně zodpovědně," těšilo trenéra Zdenka Frťalu.

„Odvedli jsme maximum, na co v současnosti máme. Nechtěli jsme tady betonovat. Ale z toho pak pramení chyby, na které pak doplácíme. Varnsdorf byl ale na jaře nejlepším týmem, proti kterému jsme hráli," dodal kouč Kolína Ladislav Bobek.

Varnsdorf - Kolín 3:1

Branky: 35. Tvaroha, 69. Jurča, 86. Schubert – 82. Hýbl. Rozhodčí: Lerch – Vaňkát, Ratajová. ŽK: Zbrožek, Breite – Čavoš, Eliáš. Diváci: 720. Poločas: 1:0.
Varnsdorf: Porcal – Tvaroha, Zieris, Zbrožek, Norek – Daníček (73. Kotiš), Janoušek – Martan (59. Jurča), Janoušek, Rudnytskyy – Durdevič (59. Schubert).
Kolín: Řehák – Ježďík, Biško, Kouřil, Hýbl – Eliáš, Čavoš (57. Hurka), Veselý (78. Sodoma), Skwarczek – Teplý, Bláha (82. Procházka).