Štěchovice se v krajském derby proti Příbrami dostaly Košatou do vedení, po brzkém vyrovnání ovšem ve zbylém čase pálili do černého už jen svěřenci trenéra Csaplára. K pojišťovacímu třetímu gólu jim v závěru hostitelé pomohli vlastencem.

„Utkání proti mužstvům z třetí ligy nejsou jednoduchá, uvidíme v dalších kolech,“ glosoval utkání kouč vítězů, který přiznal, že v závěru se jeho tým nevyvaroval nervozity. „Jsme mladí a nezkušení. Celý útok tvořili devatenáctiletí kluci. Pokud si dovolíme tolik lehkých ztrát, tak se soupeři snadno dostanou do tlaku. Ale postoupili jsme, takže úspěch,“ dodal.

Loňskou pohárovou jízdu, která skončila až ve čtvrtém kole ve vršovickém Ďolíčku, nezopakuje Králův Dvůr. V duelu s Táborskem se o to postarala šťastná ruka hostujícího trenéra Romana Nádvorníka. Tomu vyšla poločasová střídání, když dvoubrankové vedení zařídili nově příchozí Klusák s Myslivečkem. Domácí Procházka už jen snížil.

Karel Piták.
Hvězdné zbrojení na ČFL. Zápy zlanařily Pitáka, Štěchovice Volešáka

Předem nejtěžší roli měla divizní Dobříš. Před šestnácti stovkami diváků se sice týmu z Příbramska nepodařilo vyzrát na prvoligový Liberec jako předtím na Litoměřicko, výsledkem 0:3 ale domácí rozhodně nepropadli. V prvním poločase navíc nebyli Maryška a po něm i Dort daleko od vyrovnání na 1:1. Ve druhé půli už si favorit výsledek pohlídal.

Odveta za rok staré vyřazení ve stejné fázi soutěže se podařila druholigovému Sokolovu. V Zápech sice Severočeši dvakrát vedli, o postupu ale po vyrovnání velké letní posily domácích Pitáka rozhodli až v úplném závěru.

Středočeši ve 2. kole MOL cupu: Králův Dvůr – Táborsko 1:2 (83. Procházka – 52. Klusák, 78. Mysliveček), Zápy – Sokolov 2:4 (32. Bulíř, 81. Piták – 86. a 90+3. Kosak, 23. Přeučil, 65. Končal), Štěchovice – Příbram 1:3 (23. Košata – 36. Januška, 55. Grajciar, 89. vlastní), Dobříš – Liberec 0:3 (25. Pulkrab, 58. Kulhánek, 72. Bosančić). Předehráno: Velvary – Hradec Králové 0:1, Benešov – Bohemians 1905 1:5, Vyšehrad – Vlašim 1:2.

Příloha Fotbalový podzim 2017 vyjde ve středočeských Denících ve čtvrtek 10. srpna.
Ve čtvrtek vyjde příloha Fotbalový podzim 2017