VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Bellada: V Radimi je perfektní parta, která táhne za jeden provaz

Radim /ROZHOVOR/ – Tomu se říká spanilá jízda. Fotbalisté Radimi 
v letošním ročníku I. A třídy ještě neprohráli. A to už je odehráno deset kol. Po právu se tak vyhřívají na prvním místě tabulky.

17.10.2014 1
SDÍLEJ:

Václav Bellada (vpravo) před příchodem do Radimi hrál za Vykáň.Foto: Deník/Vladimír Malinovský

„Myslím si, že tým je velice dobře poskládaný a vyvážený. Máme hráče jak technické, tak bojovné. V Radimi je perfektní parta, která táhne za jeden provaz a vyhráváme díky týmovým výkonům. 
V neposlední řadě je to Kuba Slunéčko, který je výjimečný hráč a v zápasech dokáže být tím rozdílovým hráčem," řekl záložník Václav Bellada.

Nejenom Radimi, ale i vám se osobně daří. V posledních dvou zápasech jste byl jediný střelec týmu. V každém zápase jste dal dva góly a mužstvo díky tomu získalo čtyři body a neprohrálo. Cítíte na sobě formu?
Formu necítím. Budu se opakovat, ale opět to bylo díky ostatním klukům. Připravili mi perfektní pozice, které je potřeba gólově zakončit a to se povedlo. Nehledíme na to, kdo dal kolik gólů, velkým plusem je, že se prosazuje víc hráčů 
v týmu.Václav Bellada.

Je odehráno deset kol a vy jste vstřelil sedm gólů. Na záložníka to je hodně slušná vizitka. Je to váš zatím nejlepší podzim, nebo jste zažil již lepší sezonu?
Musím říct, že loňskou sezonu jsem dal v I. B třídě v dresu Vykáně za podzim 16 gólů. Teď před sebou máme ještě pět kol, takže mám co dohánět (smích).

Radim dosud neprohrála. Před sebou má ale ještě několik těžkých zápasů. Především pak souboj s Velimí a Vykání. Je podle vás v silách týmu udržet neporazitelnost až do konce podzimní části?
V silách týmu to určitě je, protože oba tyto těžké zápasy hrajeme doma a z domácího hřiště si budujeme nedobytnou tvrz. Naše série neporazitelnosti je samozřejmě příjemná, ale my na to nehledíme. Snažíme se soustředit na každý zápas a myslím, že v této soutěži může každý porazit každého, takže naše neporazitelnost může skončit už 
v Kunicích. Raději bych si však zahrál zápas dvou neporažených celků o týden později s Velimí.

Právě duel s Vykání bude mít pro vás určitě pikantní příchuť, protože z tohoto týmu jste do Radimi odešel. Proč jste tam skončil a proč jste si vybral zrovna Radim?
Ve Vykáni jsem působil poslední čtyři roky. Byly to krásné čtyři postupové roky a Vykáň se mi navždy v srdci zapsala. Po postupové sezoně do I. A třídy už ale nebyl o mě v týmu zájem a začal jsem hledat angažmá jinde. Dostal jsem nějaké nabídky a mezi nimi i od Kuby Slunéčka, kterého znám deset let, ať to jdu zkusit k nim do Radimi. O Radimi jsem měl dobré reference od jiných hráčů, které se potvrdily a tak jsem neváhal.

Bývá zvykem, že když hráč nastupuje proti svému bývalému klubu, většinou vypíše v kabině nějakou odměnu. Plánujete podobný krok a co to popřípadě bude?
Před sezonou jsem s kluky
z Vykáně žertoval, že si to spolu předposlední kolo rozdáme o první flek a není k tomu daleko (smích). Zrovna jsem 
o motivaci nedávno přemýšlel, neboť kluci jsou docela nároční. Za vítězství vypíšu odměnu tři litry dobrého jamajského rumu.

O Radimi se nemluví pouze ve spojitosti s dosaženými výsledky, ale také tím, že se trenér rád sází s hráči. Jestli se nepletu, tak už proběhly dvě sázky a pokaždé na to doplatil kouč. Jednou musel dělat kotouly před hlavní tribunou, podruhé zase v roli číšníka obsluhoval mančaft. Kdo s tím nápadem vlastně přišel a jak jste si užili to, že vás trenér musel obsluhovat?
Sázka vznikla při zahajovačce sezony, když už byla řekněme  uvolněná atmosféra a my měli před sebou zápas 
s Jesenicí. Inspirovali jsme se Plzní a trenérem Vrbou, který po prohrané sázce musel dělat kotouly. Trenér se toho s nadšením chytl a sázku přijal. 
S další sázkou už přišel sám a tu jsme akceptovali my. Svědčí to o dobré pohodě a atmosféře v týmu.

Trenér mi dokonce říkal, že jste mu dávali při objednávkách zabrat. Ale že to nakonec zvládl. Zvládl to podle vás?  A nechali jste mu nějaké dýško?
Všichni jsme si samozřejmě užili opačnou stranu a vychutnali si trenéra za dávky, které nám dává na tréninku. Objednávali jsme si postupně, takže se trenér opravdu nalítal, ale celé to zvládl perfektně. Je pravda, že takhle dlouho jsme na pozápasovém obědě ještě neseděli (smích). Celkem si za ty dvě hodiny obsluhování vydělal nějakých jedenáct korun (smích).

Nyní zajíždíte do Kunic. Co od zápasu očekáváte a s jakým výsledkem byste byl spokojený?
Kunice jsem viděl minulý týden v dohrávce s Vykání a velice mě překvapily. Je to bojovné mužstvo, které předvedlo mnoho pěkných akcí a bylo Vykáni vyrovnaným soupeřem. Pro nás to bude opět těžký zápas, protože se na první tým tabulky každý vyhecuje. Já věřím, že udržíme neporazitelnost a alespoň bod si odvezeme.

Autor: René Volf

17.10.2014 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Nabíjecí stanice pro elektrokola.

Kolín chce dobíjecí stanici pro elektromobily

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Kulturní tipy: vyrazíte na Otevřenou ulici?

Kolínsko - Přinášíme vám přehled kulturních akcí na Kolínsku.

Skanzen navštívilo už více než 19 tisíc lidí

Kouřim – Skanzen ukončil letošní letní sezónu dožínkami, jež pro něj byly zároveň premiérovým národopisným pořadem. „Měl jsem radost, protože do přípravy se zapojila řada našich zaměstnanců a také externích spolupracovníků, dožínky jsou personálně poněkud náročné na obsazení. Moc mile mě překvapilo, kolik lidí v dožínkovém průvodu umělo zpívat,“ zhodnotil Vladimír Rišlink, ředitel Regionálního muzea v Kolíně, pod které kouřimský skanzen spadá. 

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

Škola vaření: co s patizonem, zeleninou ve tvaru létajícího talíře?

Region - Je to dýně a chutná trochu jako cuketa. Řeč je o patizonu, oblíbené letní zelenině zvláštního tvaru, která právě dozrává.  Pojďme si tedy představit několik receptů na její zpracování v kuchyni vyzkoušeli jste už třeba patizonový nákyp?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení