V soutěži již nepokračují Břežany II, které se z okresního přeboru odhlásily. „Neměli jsme dostatek hráčů. Ti, kteří v áčku zůstali, nechtěli dále pokračovat. Proto vedení muselo udělat nějaký závěr. Rozhodli jsme se, že se áčko zruší a zůstane pouze béčko ve čtvrté třídě," objasnil důvody jednatel Břežan II Vladislav Pikner.

Bečváry – Jevany 6:2

„Od začátku zápasu jsme byli aktivnější, snažili jsme se dát co nejdříve branku a nenechat nikoho na pochybách, kde zůstanou body. Ve 22. minutě jsme otevřeli skóre a navyšovali ho postupně až na 4:0. Hosté snížili z penalty, kterou se štěstím proměnili. Do kabin se šlo za stavu 4:1. Nechtěli jsme připustit žádnou komplikaci, ale bohužel po několika nešťastných odrazech a našem nedůrazu se soupeři na začátku druhé půle podařilo snížit na 4:2. Ale i tak jsme cítili, že soupeř nemá na to, aby zápas otočil, a dalšími dvěma brankami jsme si došli pro jasné a zasloužené vítězství. Navázali jsme tak na dobré výkony z podzimu a věřím, že i diváci, kteří na zápas přišli, byli spokojeni. Vstup do jarní části se nám vydařil podle našich představ. Utkání řídil velmi dobře a citlivě rozhodčí Melichar," uvedl trenér Bečvár Josef Kuba.

„Na zápas s vedoucím týmem okresního přeboru jsme odjeli bez několika hráčů základní sestavy. Dvacet minut prvního poločasu bylo utkání vcelku vyrovnané, na obou stranách po jedné šanci. Bohužel v 21. minutě se domácí s velkou dávkou štěstí ujali vedení. To se odrazilo na průběhu celého prvního poločasu. Bečváry nám během šestnácti minut vstřelily další tři branky a o výsledku bylo rozhodnuto. V 39. minutě po faulu v pokutovém území domácích nařízenou penaltu Čechák proměnil a snížil na 1:4. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně. V 47. minutě vstřelil Sochůrek kontaktní gól na 2:4 a domácí se trochu začali bát o výsledek. Ale naše hra je neurovnaná a na náhodu. V rozmezí 62. až 68. minuty jsme dvakrát inkasovali na konečných 2:6. Bečváry zaslouženě zvítězily a bylo znát, kdo jak v zimní přípravě pracoval. Za zmínku z naší strany stojí jen dobrý výkon brankáře Trázníka," uvedl trenér Jevan Jan Lahoda.

Branky: 21. Horáček, 26. Jahoda, 35. Vanta, 37. a 68. Černý, 62. Uher – 39. Čechák z PK, 47. Sochůrek. Rozhodčí: Melichar. ŽK: 0:2. Diváci: 110. Poločas: 4:1.
Bečváry: Stoupa – Uher, Holub, Slezák (56. Čáslava), V. Kšírl (64. J. Kšírl) – P. Kuba, Dědek, Horáček (75. Šmejkal), Jahoda – Vanta, Černý.
Jevany: Trázník – Šístek, Jásek, Čechák, Chaloupka (53. R. Krejčík ml.) – Končický, Krákora, Bečvařík, Sochůrek – Hejdák, Novák (77. Moravec).

Libodřice – Pečky 0:4

„V prvním jarním zápase není ani moc co komentovat. Od první minuty byly Pečky lepší a to trvalo celých 90. minut. Z naší strany stojí za zmínku jen Hrstkou nastřelené dvě tyče, a to bylo z naší strany za celý zápas vše. Pečky si zaslouženě odvezly tři body. My musíme napravit domácí zaváhání v dalším zápase v Konárovicích," podotkl trenér Libodřic Lukáš Lanc.

„Tři body z Libodřic jsou pro nás velmi cenné, navíc po solidním výkonu. Pomohly nám rychlé branky již ve druhé minutě a v poslední minutě prvního poločasu. O naší výhře podle mě rozhodla třetí branka, pak jsme si již v klidu vítězství pohlídali. Musím pochválit celé mužstvo za zodpovědný výkon. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Domácí jsme tentokrát přehráli, jim zápas určitě nevyšel a my jsme toho dokázali využít. Soupeřům se tady bude těžko vyhrávat. Zápas s přehledem řídil hlavní rozhodčí," konstatoval trenér Peček Petr Šafránek.

Branky: 2., 45. a 55. Jedlička, 69. Dolejš. Rozhodčí: Bláha. ŽK: 3:3. Diváci: 90. Poločas: 0:2.
Libodřice: Maxian- Škopek, Baško, Šafránek, Medlen (77. Mlázovský)- Šudy, Sova, Hovorka (46. Oliva), Pohanka – Hrstka, Košík
Pečky: Cihlář – Konůpek, Plaček, Modrovič (72. Kysel), Richter – Mužík (65. Materna), Novák, Dolejš, Holub (80. Hrdlička) – Růžička, Jedlička.

Kouřim – Nučice 0:3

„Bohužel, naprosto zasloužená prohra. Za celý zápas jsme měli tři šance, nevyužili žádnou. Hosté naopak zahodili penaltu a asi dalších pět šancí. Ztráceli jsme zbytečně balóny při rozehrávce a nabízeli tak prostor hostům pro rychlé kontry, které jim vycházely a naše obrana si s nimi nevěděla moc rady. Když k tomu přičtu zodpovědnou, jednoduchou a účelnou hru hostů, kteří prakticky neudělali zbytečnou chybu, tak jsme neměli nárok. Zápas nám ukázal, že jaro rozhodně nebude jednoduché a pokud hráči nezačnou trénovat, tak budeme brzy okupovat sestupové pozice," konstatoval hrající trenér Kouřimi Martin Snížek.

„Na hřišti jsme byli lepší, hlavně v pohybu a kombinaci. Neproměnili jsme několik šancí a mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Soupeř hrál slušně, chtěl bych pochválit rozhodčího za dobrý výkon," řekl asistent Nučic Jan Hodík.

Branky: 35. a 47. Kubalík, 88. Šulc. Rozhodčí: Baroch. ŽK: 2:2. Diváci: 120. Poločas: 0:1.
Kouřim: L. Havránek – M. Havránek (89. Bělohlávek), Svoboda, Novák, Holub – J. Keltner, Jasenovský (65. Dytrych, 71. Klégr), Královský, Světnička – Snížek, Pazderec.
Nučice: T. Krutský – Šulc, Hurtík, Vedral, Kočí – Kulhavý (75. Nevšímal ml.), Jelínek, Chromý, Novák (86. Jirsa) – Kubalík, J. Hervert.

Žiželice – Krakovany 3:2

Po zimní přestávce jsme se dočkali prvního mistrovského utkání jara, natěšení bylo o to větší, když k nám měl dorazit soupeř z nedalekých Krakovan, kterému jsme na podzim podlehli ostudných 1:5. Tím pádem jsme měli co vracet. Utkání bylo plné osobních soubojů, což v prvním poločase vyústilo k několika standardním situacím v okolí pokutového území domácích, po jedné ze standardek se Krakovany dostaly do vedení. Netrvalo dlouho a z přímého kopu se parádně trefila naše nová týmová posila, středopolař Artur Apiján. Po faulu na domácího střelce Davida Živného následoval neproměněný pokutový kop Korčákem. Krakovany dále hrozily hlavně ze standardních situací. Po půl hodině hry nás dostal do vedení Ondra Lekeš. O pět minut později se parádní trefou blýskl podruhé v zápase Apiján a zvýšil tím skóre na 3:1. Po rychle rozehraném autovém vhazování hráčů Krakovan se podařilo hostujícímu celku snížit na 3:2. Druhý poločas byl z naší strany herně slabší, přesto se nám podařilo vytvořit několik velice slibných šancí, které naši střelci nebyli schopni proměnit. Přestože jsme nebyli schopni být na míči tak kvalitní, jak by se nám líbilo, hostující hráče jsme, kromě druhého gólu, nepustili do žádné větší šance. Koncovka zápasu sice patřila hostům, ale bojovnost našich defenzivních řad zajistila konečné vítězství v lokálním derby," uvedl vedoucí Žiželic Jiří Novotný.

„V úvodní části utkání se nám podařilo ve čtrnácté minutě jít do vedení po standardní situaci, kdy skóroval hlavou Jelínek. Krátce na to domácí vyrovnali Apijánem. V prvním poločase to byl rozdílový hráč, přes kterého šly všechny akce domácích a jenž vstřelil i třetí branku. Nám se podařilo na konci prvního poločasu snížit Olexou, který zužitkoval přihrávku Sixty. V prvním poločase měli domácí územní převahu a jejich vedení bylo zasloužené. Ve druhé části, kdy asi domácímu režisérovi došly síly, se hra vyrovnala. Snažili jsme se srovnat skóre, ale bohužel se nám to nepodařilo. Nejlepším našim hráčem byl brankář Douděra, který zmařil několik dalších šancí domácích, zejména v prvním poločase," uvedl trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

Branky: 16. a 35. Apiján, 30. O. Lekeš – 14. Jelínek, 38. Olexa. Rozhodčí: Procházka. Diváci: 80. Poločas: 3:2.
Žiželice: Mical – M. Živný, Chlupáč (71. Midloch), Hůlka, Bubeník – O. Lekeš, Korčák, Novotný, R. Lekeš (86. Scháněl) – Apiján, D. Živný.
Krakovany: Douděra – Věříš, Jelínek, Šindelář, Kutil – Pospíšil, L. Tlučhoř, R. Tlučhoř, Olexa (75. Novotný) – Sixta, Dostál.

Velký Osek – Konárovice 2:1

„Byl to typicky první jarní zápas se spoustou nepřesností. V prvním poločase bylo na každé straně po jedné šanci, jinak se ale nic moc zajímavého nedělo. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a získali mírnou převahu. To se nám vyplatilo, když nás Mašek křižnou ranou ze střední vzdálenosti poslal do vedení. To jsme mohli rychle navýšit a prakticky zápas rozhodnout, ale nabídnutou penaltu jsme neproměnili. Soupeř naopak využil jednu z mála šancí a po centru vyrovnal. My jsme se snažili vývoj utkání zvrátit na naši stranu, ale ani v naší největší šanci po samostatném úniku jsme neskórovali. Když už se zdálo, že utkání půjde do penalt, tak zblízka rozhodl dorážkou Belza a dostal míč těsně za brankovou čáru a spustil naši radost z vítězství. Poslední minuty již nic zajímavého nenabídly, snad jen to, že soupeř dohrával v devíti po dvou vyloučeních," konstatoval trenér Velkého Oseka Jiří Sodoma.

„Jeli jsme do Oseka s obavami, že se bude opakovat zápas z minulého roku. Začalo to slibně, ale svou nedisciplinovaností jsme viděli dvě žluté karty v jedné minutě. Šancí jsme měli dost, ale buď jsme trefili hráče před sebou, nebo nedali finální přihrávku. Šance byly na obou stranách. První poločas skončil bez branek. Do druhého jsme nastoupili s přáním dát nějaký gól. Bohužel po hrubé chybě jsme inkasovali. Na to soupeř neproměnil penaltu a náš střídající hráč Žídek vyrovnal na 1:1. Jenže tak to asi nemělo být a pan rozhodčí musel něco vymyslet, protože Osek byl naprosto žalostný. Vyloučil Vokouna za slova „můžu se zeptat". A Žídka za to, že uklidňoval spoluhráče a řekl slovy „nech ho být, vždyť je to ubožák". Tak si představte, že když hráč trefí tyč, rozhodčí může uznat branku. Nenapadá mě jiná slova než FRAŠKA. Tohle nemá nic společného s fotbalem. Ale musím poděkovat klukům, že se po zápase udrželi a odjeli bez problémů," čertil se trenér Konárovic Petr Jandák.

Branky: 52. Mašek, 88. Šmiřák – 71. Žídek. Rozhodčí: Pluhař. ŽK: 0:3. ČK: 85. Vokoun, 89. Žídek (oba VO). Diváci: 60. Poločas: 0:0.
Velký Osek: R. Durdil – Drahovzal, L. Černý, Munzar, Špaček – Koška (55. Šmiřák), Sixta, Mašek, J. Karban (55. Belza) – Koubek (87. M. Černý), Lambert.
Konárovice: Svoboda – R. Černík (89. L. Plachý), Jandák, Kahoun, Brunclík – Vokoun, R. Pokorný, Sojka, D. Plachý – M. Černík, Patočka (64. Žídek).

Jestřabí Lhota – Zásmuky 4:0

„Před zápasem jsme měli trochu potíže se sestavou, proto nastoupil osmačtyřicetiletý Petr Sixta a byl to právě on, kdo vstřelil po přesném centru Týmy jediný gól prvního poločasu. Zásmuky měly ale dvě velké šance. Nejprve střelu z dvanácti metrů zlikvidoval Heres a pět minut před poločasem nastřelily tyč. Ve druhém poločase jsme měli místy velkou převahu a také se nám podařilo vstřelit tři branky. Nejvíc se divákům líbila Kesnerova z trestného kopu do šibenice. Dobře řídil utkání rozhodčí Vlk," uvedl trenér Jestřabí Lhoty František Machurka.

„První poločas jsme byli domácím více než vyrovnaným soupeřem a náš výkon snesl měřítko okresního přeboru. Jenže fotbal se hraje devadesát minut. Druhý poločas odpovídal našemu postavení v tabulce a domácí po zásluze zvítězili," uvedl nový trenér Zásmuk Martin Čapek.

Branky: 28. Sixta, 73. Kesner, 76. Mikeš, 90. Krupka. Rozhodčí: Vlk. ŽK: 0:1. Diváci: 50. Poločas: 1:0.
Jestřabí Lhota: Heres – Hron, Klička, Skalickým, L. Týma – Mikeš, Pavelka, Kesner, Mojžíš – Sixta (46. Kubíček), Krupka.
Zásmuky: Kubelka – Roth, Benda, Kraus, Vondráček (60. Sobotka) – Skala, Lindner (88. Čapek), Jonáš, Vokáček – Derka, Olah (75. Svoboda).

Tabulka

1. Bečváry ⋌ 13 12 0 1  0 49:15 37
2. Žiželice⋌ 13  8 1 1  3 55:33 27
3. Jestřabí Lhota ⋌ 13  8 1 1  3 29:13 27
4. Jevany ⋌ 13  8 1 0  4 33:35 26
5. Krakovany ⋌ 13  5 1 2  5 34:25 19
6. Nučice⋌ 13  6 0 1  6 25:28 19
7. Libodřice ⋌ 13  4 3 0  6 36:30 18
8. Kouřim⋌ 13  4 2 1  6 28:30 17
9. Pečky⋌ 13  5 1 0  7 34:40 17
10. Konárovice⋌ 13  5 0 0  8 25:41 15
11. Plaňany ⋌ 12  4 0 1  7 21:32 13
12. Velký Osek⋌ 13  3 0 2  8 22:42 11
13. Zásmuky ⋌ 13  1 1 1 10 24:51  6