„Ač nejsou výsledky v přípravě to nejdůležitější, tak mě mrzí, že zápas, který bychom měli s přehledem vyhrát třeba 6:1, dokážeme prohrát. V prvním poločase se nám dařilo účelně držet míč a z toho pramenilo velké množství šancí, které jsme bohužel často nedokázali dotáhnout. Do kabin se šlo za stavu 1:1. Po změně stran přišla naše vedoucí branka, na kterou dokázal soupeř bleskově reagovat vyrovnávací gólem po naší chybě v rozehrávce. Během druhého poločasu se naše hra úplně rozpadla a nestála vůbec za nic. Je až neuvěřitelný, jak můžeme jeden poločas odehrát skvěle a druhý tak špatně,“ kroutil nevěřícně hlavou trenér Jindřich Stejskal.

„S přípravou jsem zatím spokojený. Hráči přípravu nepodceňují, a to je znát nejen na tréninkové docházce. Fyzická připravenost je základ a i díky ní kluci rostou. V porovnání s loňskou přípravou je tam znát další pokrok,“ těší Jindřicha Stejskala přístup jeho svěřenců.

Aby také ne. Minulý rok museli českobrodští skousnout především vysokou prohru 1:11 od Čelákovic, což ani v přípravě nelze přejít bez povšimnutí. Letošní rok ovšem začali lépe a to především po herní stránce.

„První přípravné utkání jsme odehráli proti přeborové Velimi, které jsme sice podlehli 1:2, ale především ve druhém poločase se nám dařilo hru kontrolovat a na tom je možné dál stavět,“ bral úvodní prohru v pozitivním světle lodivod.

„Tím, že nám odešli hráči do áčka, tak je třeba jejich místa zacelit. V přípravě není jejich absence tak bolestivá a příležitost mohou dostat další mladé tváře, ale v mistrákách už je budeme zase potřebovat. Je to znát hlavně v koncovce. V té by nám třeba góly Šťastného citelně chyběly,“ je si vědom absence důležitých článků týmu Stejskal.

A nové tváře nastoupily i proti Sadské. Fanouškům bude jistě známý Matěj Teslík, který hrál v Kolíně, Poříčanech či Velimi. Naposledy působil v dresu Přelouče v pardubické I. A třídě. V brance se představil mladý dorostenec Šebesta. Ten už v Českém Brodě působil v žákovských kategoriích a tým z Kutilky by mohl posílit z Mladé Boleslavi. Zcela novou a zatím neznámou akvizicí je ovšem Francouz Mboua.

„Sám hráč nás oslovil, že se přistěhoval z Anglie a chtěl by to u nás zkusit. Jedná se o útočníka,“ vysvětlil angažování tohoto hráče Stejskal.

Českobrodské béčko ještě čekají minimálně dva přátelské zápasy. Ten nejbližší v sobotu od 14 hodin ve Staré Lysé.

„V jednání je ještě přátelské utkání proti týmu AMBASSADORS, což je křesťanský tým. Ale tento duel zatím ještě nemám potvrzený,“ doplnil Stejskal.

Branky: Stejskal,Teslík. Poločas: 1:1.
Český Brod B: Šebesta – Miňovský, Kohout, Kliment, Kozlíček – Teslík, Stejskal, Moško, Dušek, Krombholz – Mboua. Střídání: Sedláček.