Ten, kdo na Kutilku dorazil, nelitoval. Na divizní poměry se hrál velmi svižný fotbal, nahoru – dolů s řadou povedených akcí. A právě po jedné z nich poslal už v 8. minutě do vedení hosty kapitán Němeček, který levačkou z malého vápna obstřelil brankáře Drápelu.

Vše mohlo být jinak, kdyby domácí Fikejz nesměl pět minut předtím nastřelit pouze tyč. Krátce před poločasovým hvizdem pak došlo k závaru před kolínskou brankou, kdy po soubojích šli k zemi postupně Skořepa a Fikejz, nicméně píšťalka sudího Trsky zůstala němá a probrala se až po následném faulu Makovského na půlce, kdy jeho zákrok navíc ocenil žlutou kartou.

I po návratu z kabin ani jeden z týmů neubral plyn a i nadále se hrál velmi rychlý a kombinační fotbal s řadou šancí. Brankově se v 51. minutě mohl prosadit Makovský, jeho pohotová střela z hranice velkého vápna ale skončila jen těsně vedle pravé tyče. O tři minuty později nikým neatakovaný hostující Veselý poslal hlavičku z malého vápna pouze do náruče Drápely.

Vzápětí vzplály emoce, to se zprava do vápna prodral Makovský, a když po souboji s hostující obranou padl k zemi, domáhali se domácí odpískání pokutového kopu, ale k jejich překvapení bylo odpískáno jeho nafilmování!

Hned z protiútoku se mohl prosadit hlavičkou Vácha, ale jeho pokus se jen otřel o levou tyčku. V závěru zápasu si Českobrodští vytvořili ještě dvě gólovky. Nejprve Michálek po zahrání volného přímého kopu Jakabem hlavičkoval jen vedle pravé tyče a v samotném závěru pohotovou střelu Makovského v pádu stačil hostující gólman Kohoutek vytlačit na roh. K jeho rozehrání přispěchal i brankář Drápela, ale místo toho, aby se do zakončení dostal on sám nebo některý z jeho spoluhráčů, míč byl odhlavičkován a hned z toho byl brejk tři na jednoho, nicméně střídající Rybařík odmítl pojistit vedení, protože jeho střela z 30 metrů prolétla jen vedle pravé tyče opuštěné českobrodské svatyně.

„Nebyl to fotbal, byl to boj. Kolín hrál nakopávané míče na Peterku, nejlepšího hráče na hřišti a naše stoperská dvojice si s tím nedokázala poradit, ale nemohu chtít po devatenáctiletém klukovi, který naskočil za zraněného Hrdličku, aby ho nahradil. Vzhledem k zraněným zkušeným hráčům jich máme teď k dispozici pouze třináct a věkový průměr týmu je kolem jednadvaceti let. K tomu se přidal ještě náš útočník Fikejz se svalovým zraněním,“ zhodnotil zápas a stav kádru domácí trenér Jiří Kafka.

„Tohoto vítězství si strašně ceníme, protože tím jsme alespoň částečně odčinili poslední nezdary a jen jsme si dokázali, že tenhle tým svou kvalitu má,“ uvedl trenér Kolína Jaroslav Havrda.

„Zápas se divákům musel líbit, protože se hrálo s obrovským nasazením. Český Brod má na tom postavenou taktiku, hrál velmi dobře a nechci říct, že vyhrál lepší tým, ale šťastnější. Zápas se mohl vyvíjet úplně jinak, domácí ale své šance neproměnili a nám vyšla jedna parádní akce s gólovou tečkou a tu druhou v nastaveném čase jsme už bohužel nepřidali,“ dodal spokojený Jaroslav Havrda.

Branka: 8. Němeček. Diváci: 270. Poločas: 0:1.
Český Brod: Drápela – Carda, Nekolný, Pěnkava, Franc – Skořepa (61. Šťastný), Suk (79. Ramšák), Michálek, Jakab, Makovský – Fikejz (71. Hanzl).
Kolín: Kohoutek – Biško, Pavlík, Urban, Čapek – Vácha, Stehno (81. Šindelář), Vondráček, Veselý (71. Sodoma), Němeček – Peterka (85. Rybařík).

(Mojmír Strachota ml.)